Hotel & Restaurant Druidenstein, Urlaub Mitte im Harz

Trautenstein in de Harz een echt wandelparadijs

Het kleine luchtkuuroord Trautenstein, is een dorp gelegen in de gemeente Stadt Oberharz am Brocken en is omgeven door groene berghellingen, in het idyllische dal van de Rappbode, het zuidelijke puntje van de Rappbodestuwmeer.


Een bijna onberoerd natuurschoon, groene weilanden, kristalheldere riviertjes, turfgronden, dichte bossen en hoge bergen nodigen de bezoekers in de Harz uit, om verschillende wandelingen, mountainbike en fietstochten te maken. Of u ontdekt met een nordic walking route de stuwmeerdelta en Trautenstein.


Naast de stuwmeerdelta en de Rappbode stuwmuur is er in Trautenstein nog meer te zien en te beleven.

Op de radio en uitzichttoren “Carlshausturm” heeft men op 626 meter hoogte een prachtig uitzicht over het Harz gebergte. De houten kerk in het dorp maakt op u indruk door de barokke bouwwijze en de met wolken en sterren beschilderd plafond. In de “heitmatstube” van Trautenstein wordt u een blik gegund in de geschiedenis van het dorp en de Harz.


Tijdens warme zomerdagen brengt het natuurbad in het Dambachtal afkoeling en plezier voor groot en klein.

 In de winter is er in en om Trautenstein ook het nodige te beleven een Winterwandelpad, langlaufroute en een plek om te rodelen.